Cine va domina lumea, în curând. SUA și China sunt „mici copii”, altcineva va fi la putere

de: Mădălina Bahrim
11 07. 2022

În luna noiembrie a acestui an, populația lumii va atinge pragul de opt miliarde de suflete, ceea ce reprezintă un moment istoric pentru demografia globală. Tot atunci, China și SUA vor fi detronate de India, care va deveni cea mai populată țară, dominând lumea din acest punct de vedere.

Departamentului pentru Afaceri Economice și Sociale al Organizației Națiunilor Unite (ONU), se așteaptă ca, pe data de 15 noiembrie 2022, Pământul să aibă peste opt miliarde de oameni găzduiți.

Este un moment unic în istoria noastră, în care trebuie să ne aplecăm cu mai mult interes asupra aspectelor care ne influențează viața, deoarece avem nevoie de abordări corecte și ferme, din moment ce suntem din ce în ce mai mulți.

„În timp ce așteptăm nașterea locuitorului cu numărul opt miliarde al Pământului”, acesta este „un memento al responsabilității noastre comune de a avea grijă de planeta noastră și un moment de reflecție asupra domeniilor în care încă nu reușim să ne respectăm angajamentele pe care ni le-am luat unii față de alții”, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, într-un comunicat.

Oficialul mai crede că acest moment reprezintă chiar o oportunitate de a ne sărbători diversitatea, de a ne recunoaște umanitatea comună și de a ne minuna de progresele în domeniul sănătății care au prelungit durata de viață și au redus dramatic ratele mortalității materne și infantile.

Cine va domina lumea, în doar câteva luni

După ce vom depăși pragul de 8 miliarde de suflete la nivel global, India va lua locul Chinei drept cea mai populată țară din lume, mai transmite ONU.

În anii următori, vom continua să ne înmulțim, consideră autoritățile. Astfel, se pare că vom ajunge la aproximativ 8,5 miliarde de locuitori în 2030 și la 9,7 miliarde în 2050.

Totul va culmina cu anii 2080, cred specialiștii. Atunci, se va ajunge la un boom al populației estimat astăzi la 10,4 miliarde de locuitori la nivelul întregii lumi.

Acestea fiind spuse, e tot mai evident că e nevoie să ne consumăm într-o manieră cât mai responsabilă resursele și să reducem gradul de poluare, fiindcă viitoarele generații vor înfrunta deja suficiente provocări generate de această creștere masivă a populației globale.